Εγκαινιάστηκε η γέφυρα Χαμεζίου στη Σητεία

Εγκαινιάστηκε η γέφυρα Χαμεζίου στη Σητεία

Παραδόθηκε  στην κυκλοφορία η μεγαλύτερη γέφυρα της Κρήτης  850 περίπου μέτρων, η εντυπωσιακή γέφυρα Χαμεζίου, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν παρουσία του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη.

Μετά την επίσημη τελετή παράδοσης του πολύπαθου έργου, της γέφυρας του Χαμεζίου, ο κ Σπίρτζης έκανε λόγο για μία χαρμόσυνη μέρα δεδομένου ότι 16 χρόνια μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου, η γέφυρα παραδίδεται στους πολίτες. Είναι ένα έργο που θα μειώσει την διαδρομή Ηράκλειο – Σητεία περίπου 15 λεπτά. Ο κ Σπίρτζης ανέφερε ότι από το 2015 που ο ίδιος ανέλαβε καθήκοντα στο συγκεκριμένο υπουργείο επεδείχθη έντονο ενδιαφέρον και πίεση για το συγκεκριμένο έργου, τόσο από τους Βουλευτές του Νομού όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση, Δήμο και Περιφέρεια.

Ο Υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων «τιμώντας τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει στο αναπτυξιακό συνέδριο αλλά και με την διαβούλευση που έγινε με τους φορείς της ΤΑ ήρθαμε για να ενημερώσουμε για την κοινή πεποίθηση όλων μας ότι ο ΒΟΑΚ πρέπει να φτάσει μέχρι τη Σητεία όπως και να ολοκληρωθεί το οδικό δίκτυο σε όλη την Κρήτη με τους κάθετους άξονες.

Authored by: maria