Συνάντηση Θραψανιώτη και Βαρδάκη με τον Υπουργό Ναυτιλίας για την διακίνηση αγροτικών προϊόντων

Συνάντηση με θέμα την διακίνηση των αγροτικών προϊόντων λόγω της απεργίας των ναυτεργατών, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, εκπροσώπων των αγροτών Κρήτης και των κ.κ. Μανόλη Θραψανιώτη και Σωκράτη Βαρδάκη, βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου και Ηρακλείου αντίστοιχα.

Οι αγρότες εξέφρασαν την δυσαρέσκεια και τον φόβο τους για τα αγροτικά προϊόντα τους δεδομένου ότι αν η απεργία των ναυτεργατών πάρει παράταση, θα υπάρξει θέμα καταστροφής τόνων ευπαθών προϊόντων.

Ο κ.κ. Θραψανιώτη και Βαρδάκης επισήμαναν ότι σε περίπτωση που κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για τους αγρότες , αφού δεν θα μπορέσουν να στείλουν τα προϊόντα τους στις αγορές της Ευρώπης και κάλεσαν τον Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος για πιθανή οικονομική καταστροφή των αγροτών.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι από την συνάντηση που είχε με την ΠΝΟ, εκτιμά ότι η απεργία θα ανασταλεί. Τέθηκε μάλιστα το ζήτημα να εξευρεθεί μόνιμη λύση για να μην επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό κάθε χρόνο. Ο Υπουργός προέτρεψε τους εκπροσώπους των αγροτών να έλθουν σε επικοινωνία με την ΠΝΟ προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση για την εξεύρεση μόνιμης λύσης, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, τόσο ο κ. Θραψανιώτη όσο και ο κ. Βαρδάκης έθεσαν στον Υπουργό το ζήτημα απομάκρυνσης του πλοίου με τα εκρηκτικά. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα σε συνεργασία και με άλλα υπουργεία για την άμεση απομάκρυνση τού πλοίου και του φορτίου.