Προμήθεια μηχανημάτων έργου του Δήμου Αγίου Νικολάου με χρηματοδότηση ΥΠΕΣ

Το ποσό των 245.000,00 ευρώ ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» του υπουργείου Εσωτερικών, για την προμήθεια μηχανημάτων έργου του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Η συγκεκριμένη ένταξη έγινε στο πλαίσιο των Προσκλήσεων των Προγραμμάτων «ΦιλόΔημος» του υπουργείου Εσωτερικών και είναι συνολικού ύψους 2.714.167,36 ευρώ, με τη συμμετοχή των δήμων να ανέρχεται στο ποσό των 555.200 ευρώ. Όλοι οι δήμοι του νομού Λασιθίου έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί, ανάλογα με τις αιτήσεις τους, για επισκευές σχολικών κτιρίων, για την αναβάθμιση παιδικών χαρών και την αγροτική οδοποιία.

Το πρόγραμμα Φιλόδημος αποσκοπεί στη χρηματοδοτική ενίσχυση έργων, προμηθειών, υπηρεσιών, ?μελετών και δράσεων που βελτιώνουν άμεσα την καθημερινή ζωή των δημοτών και αναβαθμίζουν τις λειτουργικές δυνατότητες των δήμων.

Μετά από 5 χρόνια μνημονιακής λιτότητας στις χρηματοδοτήσεις των Δήμων, σύμφωνα με τον Βουλευτή Λασιθίου του  ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη, δίνεται η δυνατότητα για στοχευμένη αξιοποίηση των τοπικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων, εξυπηρέτηση των κατοίκων στους τομείς περιβαλλοντικών έργων, άρση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, αύξηση της απασχόλησης και προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Θραψανιώτης επισημαίνει ότι: «Οι δικαιούχοι δήμοι για τη χρηματοδότηση των πράξεων στις οποίες εντάσσονται, θα απορροφήσουν πρώτα τους πόρους του υπουργείου Εσωτερικών και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι των δήμων όπου υπάρχει ίδια συμμετοχή».