Επίσκεψη στο Οροπέδιο Λασιθίου

Στο Οροπέδιο Λασιθίου βρέθηκε ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης μετά την παράδοση στην κυκλοφορία της Γέφυρας στο Χαμέζι  Σητείας,  την επίσκεψη στην Ιεράπετρα και την  ενημέρωση για την προσαγωγό του Μύρτους που θα εμπλουτίζει το φράγμα Μπραμιανών.

Ανάμεσα στα άλλα  έγινε ενημέρωση για τα δίκτυα της Λιμνοδεξαμενής  Αγ. Γεώργιου Οροπεδίου, καθώς και  συζήτηση που αφορά την αξιοποίηση τον ανεμόμυλων . Όπως γνωρίζουμε το οροπέδιο υπήρξε το πρώτο αιολικό πάρκο της Ευρώπης .

Η αξιοποίηση μπορεί να γίνει όχι για την άντληση του νερού όπως χρησιμοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ενεργειακών κοινοτήτων, διασυνδέοντας τα 18 χωριά του οροπεδίου γεγονός που μπορεί εξασφαλίσει ενεργειακή επάρκεια και ταυτόχρονα να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά . Στις 14 Μαΐου αναμένεται η εκδίκαση στο εφετείο Ηρακλείου και τον καθορισμό τιμής μονάδος για τις απαλλοτριώσεις , τόσο για τα δίκτυα στο Οροπέδιο όσο και για τον προσαγωγό του Μύρτους που θα εμπλουτίζει το φράγμα Μπραμιανών. Δυο έργα απαραίτητα για την αύξηση της αγροτικής παραγωγής που θα δημοπρατηθούν άμεσα.