Εγκρίθηκαν τα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, εγκρίθηκαν οι προτάσεις των Εμπορικών Συλλόγων και των Δήμων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 -2020».

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 1.496.937,45
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1.530.958,85

Οι προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών και των φορέων τους δικαιώθηκαν και δύο σημαντικά προγράμματα θα αναβαθμίσουν τα εμπορικά κέντρα του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας.

Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100% και θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων. Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατ € και αυξήθηκε στα 96.3 εκατ €  προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από  Δήμους και Επιμελητήρια – Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα. Στην Περιφέρεια Κρήτης εγκρίθηκαν 6 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 9.875.936,91 €.

Η  δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» είναι ένα κομμάτι του ευρύτερου σχεδιασμού της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για μεταφορά των πόρων του ΕΣΠΑ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη ανάπτυξης. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάμε ότι αυτά τα χρήματα έχουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη του τόπου και στην κοινωνική συνοχή.